producten | American Biologics | Super B Caps

Aandacht voor de acht B-vitamines

B-vitamines worden vaak in complexvorm aangeboden omdat zij elkaars invloed kunnen versterken. Ze werken samen en zijn voor hun individuele taken van elkaar afhankelijk. Vitamine B-complex is de verzamelnaam voor alle acht B-vitamines en zijn betrokken bij het vrijmaken van energie en hebben een functie in het zenuwstelsel.

B-vitamines zijn zogeheten essentiële vitamines. Dit houdt in dat we slechts een klein deel kunnen opslaan in ons lichaam en dus afhankelijk zijn van de inname van deze vitamines via de voeding of suppletie. Natuurlijke bronnen zijn granen, vlees, eieren, noten en verschillende groenten.

Elke B-vitamine heeft een eigen naam en lichaamsfunctie

Vitamine B1 heeft een gunstige werking op het hart. Is van belang voor het zenuwstelsel, activeert je natuurlijke energie in het lichaam en is goed voor het concentratievermogen.

Vitamine B2 kan het gebrek aan energie helpen verminderen. Het ondersteunt de normale werking van het zenuwstel en helpt beschermen tegen invloeden van vervuiling en zonlicht.

Vitamine B3 draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid. Daarnaast is het belangrijk voor de huid en gunstig voor een goede geestelijke balans.

Vitamine B5 ondersteunt in stresssituaties en helpt energie vrij te maken uit vet, koolhydraten en eiwitten.

Vitamine B6 draagt bij aan de aanmaak van afweercellen. Heeft een gunstige invloed op de productie en verbranding van eiwitten en koolhydraten en reguleert mede de activiteit van hormonen.

Biotine (B8) is goed voor de conditie van je haar en het behoud van een gezonde huid. Bovendien draagt het bij aan een normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten.

Foliumzuur (B11) draagt bij tot de groei van het ongeboren kindje tijdens de zwangerschap. Daarnaast ondersteunt foliumzuur de aanmaak van rode en witte bloedlichaampjes en draagt bij aan de aanmaak van cellen en weefsels.

Vitamine B12 helpt om vermoeidheid te verminderen en activeert je natuurlijke energie in het lichaam. Verder is het van belang voor de vorming van rode bloedcellen en draagt het bij aan het functioneren van het geheugen.

B-vitamines in complexvorm

Om je energiek te voelen is voldoende beweging, gevarieerd eten en voldoende nachtrust belangrijk. Mocht dit even niet lukken, dan kan een B-complex ter aanvulling op je dagelijkse voeding je ondersteuning bieden. Een supplement waarin alle B-vitamines goed zijn afgestemd is Super B Caps van American Biologics.

Supplementa Support
Het belang
van
vitamines
en
mineralen
American Biologics
Pro Digest:
Spijsverterings-
enzymen met
speciale
pH-blends

Supplementa Corporation B.V.
Papierbaan 50a
9672 BH  Winschoten

SERVICE
Bel gratis 0800-1954
of stuur een e-mail naar
info@supplementa.nl

Instagram logo   Facebook logo

NIEUWSBRIEF
Meer interessante informatie over onze producten en gezondheid in het algemeen vindt u in onze nieuwsbrief.